דף הבית » מאמרים
מאמרים
קרא מאמרים להעשרת הידע
חוגים ופעילויות פנאי בבתי אבות - אילו פעילויות אפשר למצוא
רבים מאיתנו לא יודעים מהי השגרה היומית בבית אבות, דבר שעלול להוביל לחששות רבים. עם זאת, כדאי לדעת שבבתי האבות האיכותיים ניתן למצוא שפע של פעילויות פנאי, לימוד והעשרה. החל מפעילות גופנית ועד לקורסים להכרת…
ייפוי כוח רפואי במצב של ירידה קוגניטיבית
לעיתים תכופות העלייה בגיל מובילה לירידה בתפקודים הקוגניטיביים. ירידה זו עשויה להיות קלה ונסבלת, אך פעמים רבות אנו עדים לירידה דרסטית ביכולות הקשיש אשר מופיעות כסימפטומים למחלות האלצהיימר והדמנציה. בכדי להתכונן באופן ראוי ולקבל החלטות…
תרומתה של הפיזיותרפיה לקשישים והשפעותיה השיקומיות בגיל השלישי
תחום הפיזיותרפיה מוכר לרובנו בעקבות פציעות ספורט או כאבי גב אך כדאי לדעת שבעבור קשישים פיזיותרפיה היא כלי שיקומי ראשון במעלה ודרך נהדרת לשמור על איכות החיים. קשישים רבים נאלצים לבלות שעות במיטתם עקב פגיעות…
לחסוך, למנף ולנהל את הכסף שלך בגיל הזהב
כאשר תוחלת החיים עולה באופן קבוע בעולם בכלל ובישראל בפרט, ישנה חשיבות עליונה בבניית תוכנית פיננסית לגיל השלישי. הרצון שלנו לשמור על חיים מלאים ומהנים גם בגיל הזהב אל מול הקצבאות הנמוכות שמעניקה המדינה, מהווים כר…
חשיבותו ותפקידו של האפוטרופוס לקשיש עם ירידה קוגניטיבית
מטבע הדברים, איש לא היה רוצה לראות את יקיריו מגיעים למצב של פגיעה קוגניטיבית ואובדן צלילות דעתם. אך המציאות מראה כי במקרים רבים מגיע הרגע בו האדם כבר לא נמצא במצב שמאפשר לו לקבל החלטות…
בעיות עיניים ופתרונות רלוונטיים לבני הגיל השלישי
אין ספק שהראייה מהווה את החוש החשוב ביותר לתפקודנו, היות והיא מאפשרת לנו לנווט בעולם, להתרשם וליהנות מנופים ולראות את החיוכים של האנשים שיקרים לנו. אצל רוב בני האדם מתרחשת באופן טבעי לעת זקנה, ירידה…
מתי פונים לרופא גריאטרי מומחה
הזקנה מלווה, פעמים רבות, במחלות ותופעות בריאותיות שונות, שמופיעות כתוצאה משחיקה טבעית של הגוף, היחלשות מערכת החיסון, שינוי בהרגליי התזונה ובמצב הקוגניטיבי והנפשי. היות והטיפול בחולים מעל גיל 65 שונה מהותית מאשר בגילאים אחרים, ישנה…
איך מתמודדים עם מצבי בדידות בגיל השלישי?
כל אחד מאתנו חווה מפעם לפעם בחיים בדידות, אך אין ספק שמדובר בחוויה שגוברת עם ההתבגרות ומתרחבת בקרב בני הגיל השלישי. למרבה הצער, קשישים רבים חשים בדידות, עצב ומחנק כחלק בלתי נפרד משגרת יומם. לתופעה…
כך מתמודדים עם בלבול פתאומי אצל קשישים
תסמינים של בלבול אצל אנשים קשישים מקושר בדרך כלל לירידה בתפקוד הקוגניטיבי או בשפה פשוטה "הראש כבר לא מה שהיה פעם" אולם לעיתים התפיסה הרווחת הזו עלולה להטעות ולעכב אבחון של מחלות הדורשות התייחסות רפואית.…
איך ממזערים מקרי נפילות קשישים בבית ובבית אבות
במהלך חיינו אנו נופלים לא אחת, נפילה בגיל צעיר לרוב אינה משמעותית והחלמה ממנה הינה מהירה ופשוטה אך בגיל הזהב נפילה היא נושא רגיש הרבה יותר וישנם הבדלים משמעותיים הנובעים מהגיל, האחד בגיל צעיר נופלים…
מיהו הפסיכוגריאטר ואיך הוא עוזר לקשישים?
פסיכוגריאטריה היא ענף במדע העוסק בבריאות הנפש של אנשים בגיל השלישי- מעל גיל 65, מיהו הפסיכוגריאטר , במה הוא שונה מפסיכיאטר וכיצד הוא יכול לעזור לקשיש? בשאלות אלה נעסוק במאמר וננסה לענות עליהן ולהציג מידע…
אלצהיימר ודמנציה: השלב בו כדאי לקשיש לעבור למוסד מותאם
יש הרבה שאפשר לעשות כדי להקל על האדם הסיעודי ולהתאים את סביבתו לצרכיו. הדגש לדעתי הוא להתאים את הבית לנוחיותו והגנתו של האדם. לדוגמא: להזיז רהיטים שעשויים להוות מכשול, שטיחונים וחוטים פרומים שעשויים לגרום לנפילה.…
איך לשפר את הסביבה של האדם הסיעודי?
יש הרבה שאפשר לעשות כדי להקל על האדם הסיעודי ולהתאים את סביבתו לצרכיו. הדגש לדעתי הוא להתאים את הבית לנוחיותו והגנתו של האדם. לדוגמא: להזיז רהיטים שעשויים להוות מכשול, שטיחונים וחוטים פרומים שעשויים לגרום לנפילה.…
איך בוחרים בית אבות להורים ומה תהליך ההשמה
אין יום שבו אני לא נשאלת כיצד לבחור בית אבות המתאים לצרכיו של ההורה. ההחלטה להעביר את הטיפול באדם המבוגר לידיו של בית אבות היא קשה. למעבר יש השלכות כלכליות ונפשיות. לעתים קרובות צריך לקבל החלטה…
פעילויות חברתיות וגופניות בגיל הזהב
בהגיעם לגיל הזהב, לא מעט מבוגרים חווים משבר מסויים. חלק מהסיבות למשבר הוא צורך גובר בתעסוקה ובאינטרקציה חברתית, לאור שינוי בשגרה היומית ושפע של זמן פנוי אליו לא היו מורגלים קודם לכן. בני גיל הזהב…
מידע שימושי אודות קוד משרד הבריאות וקוד אשפוז סיעודי
במקרים רבים, האמצעים העומדים בפני הקשיש ומשפחתו אינם מאפשרים כיסוי השהות בבית האבות. לכן, השיקול הכלכלי הינו משמעותי בתהליך בחירת המקום המתאים.אחת מדרכי המימון המקובלות היא, בקשה וקבלת קוד אשפוז ממשרד הבריאות
מידע שכדאי לדעת לפני בחירת יועץ השמה ובית אבות
הטיפול בהורים הקשישים דורש מכל אחד מאיתנו זמן רב, משאבים ואף כוח נפשי רב.לפעמים המצב מאלץ אותנו לקבל מספר החלטות חשובות אשר עשויות להשפיע על הקשיש.אחת מהן, היא החיפוש והמעבר של ההורה לבית אבות המתאים…
מחלקות יעודיות בבתי אבות (סיעודית / תשושי נפש)
כיום ישנה חשיבות גדולה בביצוע הליך של הגדרת רמת התפקוד של הקשיש. לכל קשיש יכולה להיות רמת תפקוד שונה, ללא קשר למחלות מהם הוא סובל כרגע. הגדרת רמת התפקוד מתבצעת ע"י צוות רפואי מקצועי ומטרתה אבחון לצורך התאמת סוג הטיפול ...
חוק דיור מוגן 2012 - משמעויות וזכויות הדייר
״חוק הדיור המוגן״ נועד במטרה להסדיר את מערכת היחסים בין המתגוררים במתחם הדיור המוגן, לבין מפעיל המקום. החוק נולד בשל הביקוש הגובר לבתי דיור מוגן בקרב האוכלוסיה המבוגרת. החוק כולל את החובות של מפעיל הדיור…
בעיות זקנה - למה לצפות ומה בכל זאת ניתן לעשות?
תוחלת החיים בימינו הולכת ומתארכת, והמדע העוסק בהזדקנות ובבעיות המתלוות אליה מתפתח מדי יום. ועדיין, רוב בני האדם, בהגיעם לגיל מסוים, מתחילים לחוות ירידה בתפקודים שונים ולהתמודד עם צרות כאלה ואחרות…
ADL - אודות הפעולות הנבדקות במבחן וזכאות לגמלת סיעוד
גמלת סיעוד ניתנת לאנשים שנמצאים לאחר גיל פרישה ושנמצאו כנזקקים לאדם נוסף לצורך סיוע בביצוע פעולות יום יומיות. הגמלה משולמת על ידי המוסד לביטוח לאומי לפי שש רמות זכאות כשהרמה נקבעת בהתאם לבדיקת תפקוד ולרוב לאחר מבחן ADL.
תקשורת נכונה ואפקטיבית עם חולי אלצהיימר
כאשר אדם שיקר לנו מתחיל לאבד את הזיכרון אנו יכולים לייחס זאת לזקנה, שכחה רגעית ולפעמים אף להתייחס לכך בהלצה. חשוב מאד לבצע אבחון רפואי ובמידה והאדם אובחן עם אלצהיימר, להתחיל לאמץ התנהגויות ותקשורת נכונה.
איך שומרים על איכות חיים בגיל השלישי
תוחלת החיים בישראל היא מהגבוהות בעולם ולכן אחוז אוכלוסיית בני הגיל השלישי עולה בכל שנה. כך, שלאור הנתון הזה, יש לדאוג לכך שבני הגיל השלישי לא רק יאריכו חיים, אלא לכוון אותם כיצד לחיות באיכות חיים טובה על אף ולמרות המגבלות השונות של הגיל.
תקופת הקורונה והאתגרים בקרב הקשישים
בעוד שהצעירים שבנו עצמאיים, מחוברים לעולם הדיגיטלי וכמעט שלא נמצאים בקבוצת סיכון, אצל הקשישים המצב שונה. תקופת הקורונה השפיעה באופן משמעותי על הקשישים כשאלו חוו סיכון גדול מהמחלה ובמקביל חוו בדידות וניתוק.
הקושי הנפשי כשקשיש עוזב את ביתו לבית אבות
מעבר של קשיש מביתו לבית אבות או לדיור מוגן הינו צעד משמעותי ביותר בנקודה זו של חייו. הוא כרוך בעזיבת ביתו המוכר והידוע זה שנים ארוכות למקום חדש ולשגרה חדשה.
פיקוח על בתי אבות - התנאים הפיזיים
רבים מאיתנו חוששים מהרגע שבו ההורים יגיעו לגיל שהם לא יוכלו לגור יותר בבית. החשש מובן וטבעי שהרי מדובר באנשים הקרובים לנו ביותר, שאיתם יש לנו את מערכת היחסים הארוכה והמשמעותית ביותר...
מעבר לבית אבות – כך עושים את זה נכון
מעבר מוצלח לבית אבות לא קשור רק למציאת בית האבות המתאים ביותר לקשיש, אלא גם למוכנותו של הקשיש לעבור למסגרת חדשה ולא מוכרת. כל שינוי שאנו עושים בחיים הוא קשה...
כל מה שחשוב לדעת על בתי אבות סיעודיים
בית אבות סיעודי הינו מקום הקולט אליו קשישים במצב סיעודי, כלומר: שאינם יכולים לטפל בעצמם בפעולות השגרתיות והיומיומיות וזקוקים להשגחה צמודה ולסיוע רב. לכן, בבית האבות הסיעודי הצוות הטיפולי והרפואי משגיחים באופן צמוד על הקשישים החיים במקום 24/7.
ייפוי כוח מתמשך – למה זה כל כך חשוב?
תכנון לעתיד כרוך לא רק בשיקולים כלכליים, אלא גם בהיערכות לנסיבות בלתי צפויות שעלולות להשפיע על יכולתנו לקבל החלטות או לנהל את עניינינו. אחד הכלים המשפטיים הנותנים מענה לחשש זה הוא ייפוי כוח מתמשך.
אלו שינויים נפשיים והתנהגותיים עוברים על בני הגיל השלישי?
בפני בני הגיל השלישי עומדים קשיים רבים – בריאותיים, תפקודיים, קוגניטיביים ונפשיים, שההתמודדות איתם מאד מאתגרת וקשה. תקופת הגיל השלישי – מגיל 60 שנה ואילך מחולקת ע"י בעלי המקצוע לשלוש תקופות: זיקנה צעירה, זיקנה אמצעית וזיקנה מופלגת. לכל שלב...
כל מה שחשוב לדעת על דיור מוגן
בתי דיור מוגן הפכו לפופולריים בקרב אוכלוסיית הקשישים בארץ. זאת מכיוון, שמסגרת של דיור מוגן נותן פתרון מצוין לחיים איכותיים ומכובדים בגיל השלישי.
מצבי חרדה, מתח ודיכאון בגיל השלישי
מצבי מתח וחרדה אצל מבוגרים הינם מאד שכיחים ולפי מחקרים כ- 20% מבני גיל הזהב סובלים מהם.
החשיבות בצמצום הפער הדיגיטלי בקרב הקשישים
לקשישים יש פער דיגיטלי ברור בינם לבין הצעירים בכל הנוגע לשימוש במחשבים, באינטרנט ושימוש בנייד.
הרצאות לגיל השלישי: הרבה יותר מזמן איכות
כשאנחנו חושבים על הגיל השלישי אנחנו חושבים הרבה פעמים על הבריאות ועל פתרונות לאספקטים שונים בחיים. עם זאת חשוב לזכור כי מדובר בגיל שיכול להיות נהדר לרבים כשיש זמן פנוי לעיסוקים חדשים וגם ללמוד ולפתח את החושים.
כיצד אובדן עצמאות משפיע על בריאות הנפש של הקשישים
קשישים עלולים לאבד את עצמאותם בשל מגוון רחב של סיבות, כגון: בעיות בריאותיות, מחלות כרוניות, קשיי ניידות וקשיים תפקודיים שונים, ירידה קוגניטיבית וכדו'. במצבים אלו הם עשויים להזדקק לסיוע ולתמיכה בפעילויות יומיומיות, בתפקוד בבית, ביציאה החוצה..